Silverbrosch med blomma av jade

torsdag 26 januari 2012

Sålda örhängen

Igår sålde jag årets första örhängen. Det var ett par örhängen av silver, raka i modellen med mörka granatpärlor. Längst ner var det en bit som var hamrad platt, nedanför själva pärlorna. Det var ett par örhängen som jag själv var väldigt nöjd med, så det är kul att de blev sålda. Tyvärr insåg jag sedan att jag inte tagit någon bild på dem. Jag får skärpa mig med mitt fotograferande! Problemet är som tidigare år att det är för mörkt för att ta bilder inomhus på vintern och dagarna är så korta. Detta får bli en läxa för mig och i fortsättningen ska jag ta bilder. Jag får göra några i liknande stil och fotografera dem istället. Det verkar som om designen går hem, eftersom många kommenterat den och uttryckt sig gillande.

söndag 22 januari 2012

Misslyckande och färdigt halsband

Jag har drabbats att ett av mina större nederlag i min smycketillverkning. Mitt lila halsband med ett hänge i silverlera har gått sönder. Hänget var visserligen felgjort och det visste jag från början. Jag hade nämligen lyckats med konststycket att sätta zirkonen upp och ner. (Detta misstag gör jag aldrig om igen, så visst man lär sig.) Men trots detta såg ändå hänget trevligt ut och jag satte det i ett halsband. Men en dag nu i veckan såg jag att zirkonen hade trillat ut och den var helt borta. Jag hittade den inte någonstans, vilket gör att jag inte kan återanvända den. Hänget går inte heller att använda i nuvarande skick, men om jag lär mig emaljera någon gång kanske jag kan lägga lite emalj i hålet. Tillslut satte jag i ett nytt hänge i halsbandet, en orm i silverlera med lila zirkonögon (men på rätt håll). Men det blev ju inte alls samma sak!

Jag har däremot lyckats att göra färdigt halsbandet jag började på för några veckor sedan. Det med silver och månsten. Resultatet blev bra, så jag kan glädja mig åt det istället för att fundera över mitt trasiga hänge.

Halsband med ametister



Ett halsband i sterling silver med balipärlor i silver och lila ametister. Den lila färgen på ametisten är behaglig och passar till nästan allt. Halsbandet såldes under Kulturens julstök, november 2011.

onsdag 11 januari 2012

Ett nytt halsband på gång

Jag har äntligen kommit igång på allvar med mitt skapande igen. Jag har påbörjat ett halsband med månsten. Jag har nämligen övat mig på att göra små koner av silvertråd. (Jag vet, koppartråd är ett bättre val vid övning. Jag måste köpa koppartråd.) Men konen blev tack och lov ok, även om den var långt ifrån perfekt vid första försöket, så den fick bli en del i ett halsband.

Mitt mål för 2012 måste bli att lära mig fler tekniker. Jag är bra på de jag behärskar, men ibland lite för lat för att lära mig nytt. Naturligtvis ska jag också bli ännu bättre på att fotografera mina smycken. Gång på gång inser jag att jag sålt något som inte blivit fotograferat och det är ju naturligtvis inte bra!