Silverbrosch med blomma av jade

söndag 30 november 2014

Örhängen med röd korall


Örhängen i sterling silver med röd korall. Detta par var mitt sista och nu är alla mina korallpärlor slut. (Just detta par finns bara i två exemplar. Det andra bor i Edinbourgh hos en av mina kompisar.) Örhängena kan dock fås i samma modell, men med andra stenar eller pärlor. Örhängena såldes i november 2014.

lördag 29 november 2014

Örhängen med jaspis och granat


Örhängen i sterling silver med turkosblå jaspis och en liten vinröd granat. Själv tycker jag extra bra om just dessa örhängen. Detta par är sålt och jag vet inte om jag gör några fler som är exakt likadana, men det går alltid att få liknande i samma stil. Örhängena såldes i november 2014.

fredag 28 november 2014

Öronringar med rosa hängen


Öronringar i sterling silver, med utbytbara hängen. Detta par har hängen i form av rosa sötvattenspärlor och sterling silver. Jag är själv väldigt förtjust i den modellen. De går att variera i de oändliga och de kan bli både stilrena, eller lite mer färgglada och vågade. Intrycket blir ett helt annat om man väljer tre eller fler i olika färg, än om man som här bara har ett hänge. Just dessa örhängen såldes under våren 2014.

måndag 24 november 2014

Stiftörhängen med grön jaspis


Stiftörhängen i sterling silver med grön jaspis. Dessa örhängen tillhör de stiftörhängen som blivit så populära under hösten. Jag har sålt två par i denna varianten under hösten 2014, men det finns ett par kvar. Det är det sista paret, för sedan har jag inte mer av den sortens jaspis. Men de finns ju i en mängd andra färger. Själv gillar jag den här färgen väldigt mycket och jag ska leta efter fler stenar i liknande färgskala.

fredag 21 november 2014

Örhängen jaspis


Örhängen i sterling silver med turkosgrön jaspis. Jag tycker själv att dessa örhängen nästan känns lite orientaliska i uttrycket. Färgen syns lite dåligt på bilden, de är lite mörka. Det blir tyvärr ofta så med de bilder jag tar under vinterhalvåret. Just dessa örhängen finns det inte fler av just nu, men det kanske kommer andra i samma stil längre fram. Örhängena såldes i mars 2014.

onsdag 12 november 2014

Armband med guldbruna sötvattenspärlor


Armband i sterling silver med guldbruna sötvattenspärlor och en större lila sötvattenspärla. Armbandet såldes hösten 2014 och ingår i kollektionen med armband med en pärla som avviker. Just denna färgkombination är trevligt höstig och passar nu när höstmörkret börjar lägga sig.

Örhängen med sötvattenspärlor och rökkvarts


Örhängen i sterling silver med turkosa sötvattenspärlor och rökkvarts. Örhängena såldes under hösten 2014.

fredag 7 november 2014

Stiftörhängen med månsten


Mina stiftörhängen som är nya för hösten har redan blivit väldigt populära. Det är många som gillar det enkla, samtidigt som silvret runt stenen gör dem lite speciella. Jag har sålt fem par av denna varianten med månsten nu under hösten 2014. De finns i fler varianter med olika stenar, några exempel kommer här inom kort. Örhängena på bilden är i sterling silver med månsten.

onsdag 15 oktober 2014

Vinglasdekorationer


I augusti fick jag förfrågan från en vän om jag kunde göra vinglasdekorationer för att särskilja vinglasen vid mingel på en fest. Han ville ge bort sådana i present, men hade upptäckt att det var svårt att hitta 12 st olika i de vanliga affärerna. Då fyller de ju inte någon funktion, om flera gäster ändå måste ha samma dekoration. Jag förstod givetvis problemet och lovade att hjälpa till.

Detta var inget jag gjort tidigare, men jag grep mig an projektet med stor iver. Det är roligt att få göra så många olika varianter på samma tema! Alla 12 vinglasdekorationer ser alltså olika ut. De är gjorda i sterling silver med olika dekorationer av främst sötvattenspärlor i olika färg, men också med halvädelstenar, på dessa så är det rosenkvarts, granat och korall. På bilderna ser man dem i sin ask och ett exempel med två av dem fastsatta på vinglas. Dekorationerna såldes i september 2014. Det är inget som jag har på lager, men man kan givetvis beställa vinglasdekorationer om man så önskar.

onsdag 8 oktober 2014

Korallfärgat armband


Detta armband beställdes i samband med Sandbydagen för att matcha fågelboberlocken med pärlor i samma färg. Det går alltid att beställa matchande delar till de smycken som man köper, t ex örhängen eller armband. Det är kul när den typen av beställningar görs. Jag tycker själv att det är roligt med matchande smycken. Ibland finns det färdigmatchande set att para ihop, men ibland får man beställa till dessa. Armbandet här är gjort av sterling silver med korallrosa sötvattenspärlor och en stor vit sötvattenspärla.

Rosa fågelbo


Denna fågelboberlock såldes på Sandbydagen 2014. Den är i sterling silver med tre rosa (korallfärgade) sötvattenspärlor. Vid samma tillfälle fick jag också beställning på ett matchande armband till fågelboet.

fredag 19 september 2014

Livets träd


De här två varianterna av "Livets träd" såldes på Sandbydagarna. Det lila består av sterling silver och lila sötvattenspärlor och det gröna av sterling silver och peridot. Till trädet av peridot såldes också ett par matchande örhängen med peridot, men tyvärr har jag inte någon bild på dessa.

Sandbydag maj 2014



Det har gått en tid sedan bloggen uppdaterats. Det har berott på många saker, men en mycket het sommar har varit en bidragande orsak. Det betyder dock inte att Beskow Silver har legat nere under den tiden, utan det har hänt en del under tiden. Jag har haft ett antal beställningar och sålt mycket smycken. Jag har också gjort nya kollektioner av örhängen och armband.

Jag stod på Sandbydagen den 31 maj och här ovan finns en bild på mitt bord och skyltning. Det gick bra, med både försäljning och respons från de som kom fram och tittade. Jag började dock fundera på min skylt efter det och därför har jag sedan uppdaterat den också. Jag sålde en blandning på Sandbydagen, men det var framförallt örhängen och "Livets träd"-berlocker som var populära. Bilder kommer inom kort en del av dessa.

tisdag 20 maj 2014

Berlock fågelbo grön


En bild på ett fågelbo med gröna ägg. Berlocken är i sterling silver med gröna sötvattenspärlor. Jag hade gjort fågelbon i nya färger några dagar tidigare och fick sålt denna innan jag hann fotografera. Därför sitter den nu där den ska vara, i ett halsband.

Berlock fågelbo


En liten bild på en av mina fågelbo-berlocker. Denna med turkosa sötvattenspärlor. Berlocken såldes i april 2014. Just denna modell är slut och jag har inga fler av de turkosa pärlorna. Men det finns fågelbon i en mängd andra färger.

söndag 11 maj 2014

Jugendinspirerade örhängen


Jugendinspirerade örhängen i sterling silver, med lila hängande sötvattenspärlor. Modellen är väldigt lätt, trots att örhängena är ganska stora. Örhängena såldes i april 2014.

Fler örhängen under 2013

Nedan kommer ett urval av de örhängen som jag sålde 2013. Jag sålde ett antal varianter till på örhängen med utbytbara hängen. Jag har också sålt ett antal örhängen som jag missat att ta bilder på. Jag påminner mig själv om att jag åter igen måste bli bättre på att fotografera när jag gör smycken. Det är sällan man kan ta foto i ett försäljningsögonblick. Men det är väl så, alla varianter kan inte finnas med på bild. Detta är ett urval av de örhängen som såldes 2013.

Sammanfattning av årets försäljning

Jag har sålt en hel del smycken de två sista månaderna. Men tiden går så fort att jag inte hinner uppdatera bloggen. Jag ligger därför efter med bilder. Jag kan väl sammanfatta det hela med att det är bl a ett antal örhängen, armband, berlocker och en ring. Lite av varje med andra ord. Jag kommer lägga ut bilder efter hand. Jag tror därför jag ska stänga 2013-katergorin, trots att det långt ifrån är allt som är med där. Men allt som säljs kan ju inte heller hamna på bloggen. Den ambitionen kan jag i alla fall inte ha i dagsläget. Det är ju trots allt ett lyxproblem. Det hade varit värre om jag aldrig sålde något.

onsdag 19 mars 2014

Filippinerna 2014


Vi tillbringade en månad på Filippinerna i januari-februari. Det är alltid lika inspirerande att vara på Filippinerna och i Sydostasien överhuvudtaget, eftersom man använder färg på ett annat sätt där. Framförallt använder man mycket mer färg och på ställen där vi inte målar så färgglatt hemma. Färglada hus, jeepnys och naturligtvis kombinationen av den tropiska växtligheten och det turkosblåa havet.

Denna gången var jag förutseende nog att ta med mig lite material och jag gjorde två långa halsband och ett armband till mig själv där. Jag hade kunnat göra mer, men det tog några veckor innan jag hade ro i kroppen att sätta mig ner och skapa. Det ena långa halsbandet, med matchande armband, hade havet som inspirationskälla, men i mycket milda toner.

På Filippinerna odlar man också sötvattenspärlor. Bilden ovan visar några av de pärlor som jag köpte där. Priserna var helt ok, men som vanligt fick man köpa färdiga halsband och klippa sönder. Detta ordnade jag redan vid köptillfället så damen jag handlade av fick tillbaka de lås som jag inte behövde. Hon blev naturligtvis glad över att kunna behålla dem. Pärlorna jag köpte var stora och av god kvalitet. Det verkar inte som man färgar dem där i lika stor utsträckning som i Kina. Jag såg alltid samma färger på pärlorna, de var framförallt vita, men det fanns även blekrosa och svarta. Mina egna halsband som jag gjort där mötte sedan mycket uppskattande kommentarer från lokalbefolkningen.

onsdag 12 mars 2014

Spiralörhängen med silver och månsten


Örhängen i sterling silver och månsten. Örhängena har en hamrad silverspiral och månstenen hänger längst ner. Bilden ger dem tyvärr inte rättvisa. Det beror på att jag gjorde dem inför Thomanders jul och var därför tvungen att fotografera i bristande dagsljus i december. De såldes sedan direkt på Thomanders jul i december 2013 och jag hann aldrig ta någon ny bild på dem.

tisdag 11 mars 2014

Örhängen med rosa sötvattenspärlor


Örhängen i sterling silver och rosa sötvattenspärlor. Dessa örhängen är ett av de par som såldes på Thomanders jul i december 2013. Det finns naturligtvis möjlighet att få liknande på beställning.

Thomanders Jul 2013



Här kommer en bild från Thomanders jul i december 2013. Jag stod tillsammans med Anna som säljer framförallt armband under namnet Fru P. Det var ok första dagen, även om vädret inte var så bra. Det hade stormat dagen innan. På söndagen så var det fruktanstvärt väder med ösregn, snöblandat regn och blåst. Detta ledde till att det inte var något folk alls på stan den dagen och försäljningen gick därför inte så bra. Jag får hoppas på bättre lycka ett annat år. Bilder på de sålda smyckena kommer inom kort.

torsdag 20 februari 2014

Summering 2013

Året 2013 blev bra ur försäljningsynpunkt. Jag har aldrig sålt så mycket som jag gjorde då. Det kommer bli svårt att leva upp till i år, men jag ska försöka. Tyvärr har det lett till att jag inte hunnit vara så aktiv här. Jag får därför börja 2014 med lite uppdateringar som hör förra året till.

Vad det gäller den kreativa biten så var också 2013 ett bra år. Jag har genom silversmidet utvecklats mycket. Det har lett till att jag börjat göra andra saker även med tråd. Många nya modeller har sett dagens ljus under 2013, bl a livets träd och paradisblommor. Jag kommer också att publicera bilder på vad jag gjort på silversmideskursen under året.